12 plus groep:
Iedere twee weken is er 12 plus groep voor iedereen tussen de 12 en 15 jaar! Naast dat het hartstikke gezellig is, praten, doen en denken we samen na over thema's die ons bezig houden uit het leven en over het geloof. Iedere avond is er natuurlijk ook een hapje en een drankje aanwezig. Naast serieuze avonden waarop we veel discussiëren  en nadenken over verschillende thema's zijn er ook avonden waarop we film kijken of andere leuke activiteit gaan doen, zoals bowlen. Lijkt het je ook een keer leuk om langs te komen? Je bent van harte welkom!

Opgeven kan bij Joël Cluistra: jeugddienst 2 06-52693640

Verslag van het kampweekend 29 juni/1 juli

De jongeren van onze kerk zijn op weekend geweest naar Anjum. Zowel de jongeren als de organisatoren kunnen terugkijken op een mooi weekend. Hierbij een verslag:

Vrijdagavond kwamen wij aan en hebben we eerst met elkaar gegeten. Hierna was er 's avonds een dropping waarbij er een 'hunter' was. Dit betekent dat er door een vrijwilliger van de kerk op de jongeren werd 'gejaagd'. Dit zorgde voor voor een spannende sfeer en een spannende dropping. Erg enthousiast en erg moe gingen de jongeren vrijdagnacht naar bed.

Op zaterdag voegden de jongeren uit Anjum zich bij ons, waardoor we met en mooie groep van 16 personen waren. 's Ochtends deden we kennismakingsspelen, maar de jongeren hadden toch wat koudwatervrees om echt contact met elkaar te maken. Dit veranderde toen men 's middags een gezamenlijke speurtocht door het dorp deed. De jongeren maakten samen plezier en dat was leuk om te zien.

Zaterdagavond mocht ik vertellen over koning David die al vroeg door God werd geroepen en geleid door de Heilige Geest (1 Samuël 16:13). Zo wil Gods Geest al werken in ons jonge leven. Hierna deden we nog een buitenspel en daarna hebben we nog een gezellige avond rond het kampvuur gehad.

Op zondagmorgen ging een oud studiegenoot en vriend van mij, Ties Engelsma, voor. Hij vertelde verder over het leven van koning David en sprak voer het thema 'respect', Voor wie het leuk vindt is die dienst terug te zien. Na een gezamenlijke lunch gingen we moe en voldaan naar huis.

Indrukken van de leiding:

Het was voor ons inspirerend om contact de hebben met een andere kerk. Pieter-Wiebe, Martijn en ik hadden 's avonds leuke gesprekken met de jeugdouderlingen uit Anjum. Het is voor je geestelijk leven bemoedigend. In een ontspannen setting praten over God geeft elkaar weer nieuwe moed en geloof.

Er is een mooie klik ontstaan met de jongeren uit Anjum. Een uitnodiging voor de Anjumers naar Makkum is een positieve optie.

Het is zo bijzonder dat er zoveel vrijwilligers meehielpen om dit weekend mogelijk te maken. Zo hadden de vrijwilligers uit Anjum meer dan 100 verrukkelijke pannenkoeken gebakken voor de jongeren.

Zo waren jonge en oud samen gemeente van Jezus Christus.

Hartelijke groet,

Joël